You are currently viewing Recondiţionarea injectoarelor – sistemul common rail

Recondiţionarea injectoarelor – sistemul common rail

După anii ’90, popularitatea motoarelor diesel a luat un avânt de nedescris, odată cu apariția tipului de motor common rail. Denumirea provine de la sistemul de injecție common rail care a apărut pe piață în anul 1997 și a adus o adevărată revoluție față de injectoarele clasice.

Ce înseamnă common rail?

Acest common rail se traduce prin rampă de injecție comună, iar aşa cum numele dezvăluie, este un sistem de injecție găsit în majoritatea motoarelor diesel actuale. Există producători care și-au numit motorizările CRDi, adică “common rail direct injection”. Acesta funcționează simplu, el asigură combustibil sub presiune cu ajutorul unui sistem de presiune controlat electronic. Datorită acestei inovații, common rail este mai eficient și mai prietenos cu mediul înconjurător. Avantajele, considerabile, constau în faptul că injecțoarele common rail mențin aceeași presiune a combustibilului pentru fiecare cilindru în parte, conducând la un randament al motorului mai bun în medie cu 25%. De asemenea, emisia de noxe este mult redusă, consumul este mai rentabil, la care se poate adăuga și reducerea semnificativă a zgomotului și a vibrațiilor.

De ce se strică injectoarele?

Injecția common rail, deși a adus o adevărată revoluție, din păcate, față de varianta clasică, este și o sursă de avarii frecvente și costuri ridicate. Problemele apar adesea atunci când mașina ajunge în medie la 150-200 de mii kilometri sau chiar mult mai devreme. În cazul în care apar defecte, una din cele mai bune soluţii este cea de a-l repara, deoarece veţi avea parte de un cost pentru serviciul de reparaţii injectoare mult mai redus, sau care nu se ridica în niciun caz la același nivel cu achiziția unui sistem de injecţie nou. Mai mult, dacă reparaţia va fi executată de către un service specializat care oferă servicii complete de diagnoză, reparații și recondiționări injectoare și pompe de injecție din Iași, costul recondiționării unui injector va fi mult mai mic iar acesta va arată și funcționa ca unul nou.

Simptome de deteriorare a injectorului

Starea de deteriorare a injectorului se manifestă, cel mai adesea, cu probleme de pornire, în special la temperaturi scăzute. Un motor diesel funcțional cu common rail ar trebui să pornească fără întârziere. Desigur, astfel de probleme pot rezulta și din alte motive, de exemplu, deteriorarea regulatorului de presiune sau chiar a unui filtru de combustibil care nu a fost înlocuit de mai mult timp. Din păcate, acest lucru poate fi diagnosticat numai într-un atelier de specialitate. Astfel, după efectuarea unei revizii amănunțite, vei fi informat cu privire la soluţiile optime pentru maşina ta.

Common rail – reparaţii injectoate

 

Defecțiunile nu sunt un motiv de panică. Chiar și dacă îți iei toate măsurile de precauție, mai devreme sau mai târziu, așa cum spuneam mai sus, tot va trebui să efectuezi reparații la injectoare common rail. Atât timp cât sunt disponibile piese, majoritatea injectoarelor common rail din generația I și II (controlate electromagnetic) sunt reparabile. Recondiţionarea efectuată corect ar trebui să restabilească parametrii originali, dar totul depinde de experiența angajaților, calitatea echipamentelor de măsurare cât și de onestitatea atelierului.

Common rail – echipamentele de precizie sunt esențiale

Pentru repararea sistemelor moderne de injecție sunt necesare standuri specializate, dispozitive foarte precise, avansate din punct de vedere tehnologic. În general, trebuie să vă feriţi de cele mai ieftine oferte privind serviciile de reparaţie. Dacă o companie oferă regenerarea injectorului pentru sume modice, există un risc foarte mare ca aceasta să utilizeze piese neoriginale, cu durabilitate dubioasă. Experiența și utilajele sunt importante. Astfel, după o reparație profesională, un injector common rail ar trebui să aibă parametrii unei piese noi și aceeași durabilitate.

Suntem experți în diagnosticarea și rezolvarea problemelor pe care le poate întampina mașina ta, Turbolider fiind un service specializat în reparații de injectoare în Iaşi, cu arc simplu și dublu, injectoare unitare și injectoare Common Rail de la BOSCH, DELPHI și multe altele.

De ce să apelezi la noi?

Ai siguranța calității pentru toate serviciile prestate, alături de prețuri competitive, echipamente de ultimă generație și o echipă de profesioniști!

Fă o programare acum la 0741 654 444 Email :vanzari@turbolider.ro