You are currently viewing 5 sfaturi simple de întreținere a mașinii

5 sfaturi simple de întreținere a mașinii

Indiferent cât de veche sau nouă este mașina ta, probabil că vei ajunge într-un service la un moment dat. Nu ai cum evita acest lucru, unele părți ale mașinii se uzează zilnic, în timp ce altele se pot deteriora din cauza vremii, a obiceiurilor de conducere, a condițiilor de drum și a altor factori externi.Iată cinci sfaturi simple de întreținere a mașinii care te vor ajuta să economisești bani și să îți menții motorul în cele mai bune condiții, o perioada îndelungată.

1. Schimbă uleiul

Când vine vorba de întreținere preventivă, schimbarea uleiului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru mașina ta. Schimbările regulate de ulei facilitează funcționarea motorului la o eficiență maximă prin ungerea părților în mișcare ale motorului. Lipsa uleiului poate provoca încălzire excesivă și frecare a motorului, ceea ce poate duce la uzură rapidă a unor piese sau la distrugerea completă a acestora.

2.Folosește uleiul corect pentru mașina ta

Pe lângă schimbarea regulată a uleiului, este esențial să folosești uleiul potrivit pentru maşina ta. Pentru cea mai bună alegere, verifică mai întâi manualul de utilizare al mașinii, unde vei găși tipul uleiului recomandat de producător. Informațiile din manual trebuie să se potrivească cu cele de pe eticheta produsului.

3. Aveți grijă de anvelope

Chiar dacă nu vi se pare atât de important, anvelopele îți pot afecta în mod considerabil starea mașinii. De exemplu, anvelopele dezechilibrate pot determina avarii la mai multe părți ale vehiculului, inclusiv cele legate de motor sau sistemul de suspensie, pe lângă ansamblul roții. Nu mai vorbim de siguranță ruitieră.

4. Verificați filtrul de aer

Filtrul de aer joacă un rol important în menținerea puterii motorului. Pentru a genera putere, motorul mașinii combină atât carburantul cât și aerul. După un anumit timp de utilizare, filtrul de aer nu va fi la fel de eficient că la început. Când acest lucru se întâmplă, mai puțin aer va ajunge la motor și poate duce la probleme serioase de-a lungul timpului.

5. Inspecția furtunurilor și curelelor

Mașina ta are o rețea complicată de curele și furtunuri, toate având sarcini importante. Curelele și furtunurile se degradează în timp și se pot crăpa, despica, umfla sau sparge, ceea ce ar putea fi un dezastru pentru autoturism.Pentru a evita acest lucru, pe furtunuri căutați fisuri în apropierea punctelor de conectare și unde furtunul este îndoit. Pentru curele, verificați dacă există fisuri lângă margine și simțiți cureaua rigidă.

Efectuați o inspecție de rutină a maşinii Poate dura mult timp pentru a verifica fiecare furtun sau filtru din vehicul. Și dacă nu știi unde să cauți sau ce să cauți, s-ar putea să-ţi scape câteva semne de avertizare importante! Că urmare, este recomandată o inspecție completă a vehiculului.Una dintre cele mai bune soluții pentru a economisi bani şi a nu a avea suprize neplăcute cu autoturismul este să veniți la service-ul Turbolider.

Serviciile pe care le oferim :

Testarea tehnică planificată, schimbarea uleiului, lichidelor tehnice și a materialelor consumabile;

Diagnosticul computerizat și reparația aparatajului electronic;

Diagnosticul și reparația turbosuflantelor;

Curățarea filtrului de particule;

Diagnosticul și reparația injectoarelor;

Diagnosticul și reparația motoarelor;

Diagnosticul și schimbarea elementelor șasiului;

Reglarea geometriei roților format 3D.

Ne poți contacta chiar acum pentru o progrmare la telefon: 0741 254 444  Adresa , str. Aurel Vlaicu, 77