You are currently viewing Poti curăța singur filtrul de particule?

Poti curăța singur filtrul de particule?

Cum puteți verifica acasă filtrul DPF?

Un șofer care deține o mașînă modernă diesel ar trebui să știe cum să se descurce cu mașina când aceasta începe să dea semne că nu ar funcționă prea bine..Diagnosticul nivelului de înfundare DPF este unul dintre cele mai importante defecțiuni şi trebuie depistat în cel mai scurt timp. Utilizarea prea intensivă poate fi remarcată imediat de un șofer cu experiență și chiar este posibilă, riscant, repararea pe cont propriu.

Diagnosticarea nivelului de înfundare a filtrului DPF

În cazul în care capacitatea filtrului de particule DPF este limitată, acest lucru este indicat, în special,prin aprinderea becului de avertizare pentru filtrul de particule diesel. Din păcate, avertismentul său, intermitent sau iluminat, nu apare întotdeauna. De aceea este necesar să recunoaştem celelalte semne care ne indică faptul că nivelul de înfundare al filtrului DPF a devenit ridicat. Primul semnal de avertizare, după cum spuneam, este aprinderea martorului de bord, ce anunţă acumularea de funingine şi cenuşă în filtru. În cazul în care ignori martorul aprins pe bord sau nu îl observi și continui să conduci în oraș, pe distante scurte, oprind și pornind tot timpul, atunci se prea poate că alte lumini de avertizare să se aprindă pe bord. În unele cazuri s-ar putea că mașină chiar să și „șchiopăteze” până acasă, că o metoda de a preveni anumite daune la motor.Atenție, problema neglijată duce la deteriorarea frecventă a motorului sau a turbocompresorului. Alte semnale de avertizare includ scăderi bruște ale puterii motorului sau modificări ale turației motorului. Consumul crescut de combustibil este, de asemenea, deranjant. Observarea constantă a funcționării mașinii cât și a parametrilor de mai sus, permite un răspuns timpuriu la problema înfundării filtrului.

Consecințele unui filtru DPF înfundat

Datorită faptului că doar unele mașini informează în mod clar șoferii cu privire la nivelul uzurii filtrului DPF, cunoștințele despre simptomele de bază ale înfundării acestuia sunt esențiale. Consecințele neglijenței în acest domeniu sunt foarte vizibile. Nu numai pentru mașînă, ci și pentru buzunarul nostru. Conducerea cu un filtru DPF înfundat mărește sarcina motorului și duce la uzura mai rapidă a tuturor elementelor sistemului manivelă-piston. La rândul său, punerea mașinii în modul de urgență este un alt factor de poluare și o uzură chiar mai rapidă a motorului. Când este complet înfundat, devine necesar să înlocuiți filtrul DPF cu unul nou.

Poți curaţa singur filtru DPF?

După cum am văzut mai sus autodiagnosticarea nivelului de înfundare al filtrului DPF este foarte importanta. Luarea măsurilor imediate vă vă permite să evitați costurile ridicate. Unii dintre șoferi, într-adevăr putini la număr, când observă că filtrul începe să se înfunde, pentru a face economie, încearcă să-l curețe chiar acasă, variantă total nerecomandată. Curățarea DPF cu apă cu săpun, de exemplu, nu este cea mai bună idee. Rezultatele par să fie bune, dar niciodată nu este îndepărtată țoață murdăria și poate duce chiar la deteriorări. Dacă urmărești pe Internet, pe forumuri, sfaturile, iți pui mâinile în cap. Există sfaturi cum că se poate folosi chiar și o mașînă de spălat cu presiune. Total eronat. Filtrul poate fi deteriorat sub influența presiunii ridicate deoarece nu se poate regla niciodată debitul.

Metode sigure de curățare a filtrului DPF

Una din optiunile pentru curățara filtrul DPF in Iaşi este de a lăsă mașina în mâinile specialiștilor. Diverse metode de curățare sunt utilizate în atelierele de reparații auto, o soluție este cea în care sunt utilizate substanțele chimice și, de asemenea, un jet de apa la o temperatură şi presiune corespunzătoare. Datorită acestui fapt, toate particulele PM10 cât și sedimentele de ulei, carbon și ceară sunt îndepărtate și pot garanta refacerea eficientei filtrului până la 98%, fară a fi necesară tăierea sau demontarea senzorilor din carcasa filtrului (desigur și aceștia vor fi curăţaţi). Deci, concluziile sunt evidente. Descoperirea procesului progresiv de înfundare a filtrului DPF ar trebui să ne determine să reacționăm imediat. Pentru un ajutor eficient la curățarea filtrelor de funingine, cenușă și depozite de carbon trebuie, neapărat,să întrebăm specialiștii. Acțiunile lor sunt capabile să elimine complet problema indicată, desigur în condiții de siguranță și control.

Pentru a evita deteriorarea filtrului de particule , în Iași, apelează la serviciul complet, profesional și garantat oferit de Turbolider. Datorită tehnologiei noastre, vom restabili eficiența filtrului dvs. la 99,2%, astfel încât să vă puteți bucura din nou de o mașină eficientă. Oferim o garanție de 24 de luni pentru service, fără limită de kilometri!

Fă acum o programare la 0741 654 444 Email : info@turbolider.ro Adresa serviceIasi, jud. Iasi, str. Aurel Vlaicu, 77