You are currently viewing Turbosuflanta – rata de defecțiuni și probleme

Turbosuflanta – rata de defecțiuni și probleme

In ultimul deceniu, turbosuflantele au devenit tot mai populare, fiind utilizate pe scară largă în motoarele diesel și cele cu benzină la nivel global. Deși par complexe, aceste dispozitive sunt alcătuite dintr-o turbină și un compresor montate pe un arbore comun, având rolul de a mări puterea motorului prin comprimarea aerului furnizat în cilindrii acestuia. Astfel de componente sunt esențiale pentru industria auto și se găsesc în mașini de pasageri, dar și în motoarele marine și cele de aviație.

Turbosuflante – rata de defecțiuni

Turbosuflantele sunt dispozitive care sunt destul de susceptibile la defecțiuni. În timp ce își îndeplinește funcția în vehicul, funcționează la temperaturi ridicate și la viteze mari (peste 100.000 rpm). Impactul acestor forțe expune în mod constant turbocompresorul la sarcini mari. Susceptibilitatea la defecțiuni este sporită și de utilizarea necorespunzătoare a mașinii de către șoferul acesteia. Un turbocompresor  deteriorat are simptome caracteristice  care ar trebui să ne atragă atenția. Consumul crescut de ulei de motor și puterea redusă a motorului, smucitura în timpul accelerației sunt astfel de simptome. Sunetele metalice, cum ar fi șuieratul sau zumzetul în timpul funcționării, pot fi, de asemenea, deranjante. Important este să nu întârziați diagnosticarea și să nu așteptați până la final, ci să verificați turbosuflanta la un centru de service cât mai curând posibil. Reparația turbosuflantelor va fi necesară în această situație.

Repararea Turbosuflantelor

Într-un noroc fericit, majoritatea problemelor care apar la turbosuflante pot fi remediate. Optarea pentru repararea turbosuflantelor reprezintă cea mai eficientă soluție. Practica ne arată că turbosuflantele refăcute pot funcționa fără probleme chiar și pe sute de mii de kilometri. Astfel, repararea turbosuflantelor merită cu siguranță a fi luată în considerare. Care sunt cele mai obișnuite probleme în aceste dispozitive?

Impactul dintre părțile componente ale turbocompresorului și un corp străin care pătrunde prin partea motorului destinată evacuării gazelor arse. Impactul cu un corp străin care a pătruns în conducta de aspirație sau în cuva filtrului de aer. Pătrunderea corpurilor străine în ulei (impurități, mizerie etc.). Lubrifierea necorespunzătoare a turbosuflantei. Supraîncălzirea turbosuflantei.

Prevenirea Reparației Turbosuflantelor

Utilizarea corectă a mașinii și grija pentru starea turbosuflantului sunt importante din două motive. În primul rând, își prelungește durata de viață și prelungește perioada în care ne putem bucura de funcționarea sa fără defecțiuni. Dar asta nu este tot. Îngrijirea stării turbinei facilitează repararea turbinei. Cu cât starea generală a turbosuflantului este mai bună, cu atât refacerea ulterioară a turbinelor va fi mai ieftină și mai rapidă. Cum să îngrijești acest element? Urmați doar câteva reguli. Când conduceți mașina în fiecare zi, este o idee bună să așteptați aproximativ un minut și să mențineți motorul la turație mică înainte de a opri motorul. Apoi turbocompresorul se va răci „liniștit”.De asemenea, este necesar să schimbați regulat uleiul de motor și filtrul de aer. In plus, este o idee bună să verificați și să înlocuiți regulat conductele de ulei ale turbocompresorului. Există situații în care repararea turbinelor se dovedește a fi insuficientă și va fi necesară investiția într-un element nou. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, refacerea turbosuflantului efectuată de un service profesionist funcționează foarte bine.

La TurboLider, ne mândrim cu faptul că suntem partenerul de încredere pentru clienții noștri. Cu noi, veți găsi o echipă dedicată care lucrează pentru a vă asigura că vehiculul dumneavoastră funcționează în cel mai bun mod posibil. Alegeți TurboLider pentru o recondiționare de încredere a turbosuflantei dvs

Vino la Turbolider sau trimite turbosuflanta la reparat prin intermediul firmelor de curierat rapid.

Adrese și programări:

  • Iași – Str. Aurel Vlaicu, nr. 77, tel: 0745 484 444
  • București – Șos. Tunari-Balotești, nr. 2, tel: 0711 010 008
  • Suceava – Loc. Moara Nica, com. Moara, tel: 0784 564 444