You are currently viewing Curățare Filtru de Particule: Ghid Detaliat pentru Șoferi

Curățare Filtru de Particule: Ghid Detaliat pentru Șoferi

Descoperă tot ce trebuie să știi despre curățarea filtrului de particule pentru a-ți menține mașina în cea mai bună formă.

Filtrul de particule (DPF – Diesel Particulate Filter) reprezintă o componentă esențială în sistemul de emisii al unui vehicul diesel modern. Această tehnologie avansată are rolul crucial de a reduce emisiile de particule fine, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător și la menținerea unei performanțe optime a motorului. În acest articol, vom explora rolul filtrului de particule, importanța sa și modalitățile de întreținere.

Ce Este Filtrul de Particule și Cum Funcționează?

Filtrul de particule este proiectat pentru a captura și a reține particulele fine emise în timpul arderii combustibilului în motorul diesel. Aceste particule, cunoscute sub numele de PM (Materie Particulată), includ carbon negru și alte substanțe nocive. Filtrul utilizează o structură poroasă pentru a captura particulele în timpul trecerii gazelor de eșapament.

Importanța Filtrului de Particule:

Protecție Mediului: Filtrul de particule joacă un rol semnificativ în reducerea emisiilor poluante, contribuind la menținerea calității aerului și la protejarea sănătății umane.

Eficiența Motorului: Blocarea excesivă a filtrului poate afecta eficiența motorului, conducând la scăderea performanțelor și consumului de combustibil.

Conformitate cu Normele de Emisii: Multe țări au norme stricte privind emisiile de particule, iar un filtru de particule funcțional este esențial pentru a respecta aceste reglementări.

Filtrul de particule al mașinii tale joacă un rol crucial în menținerea performanței și protejarea mediului înconjurător. Cu toate acestea, în timp, acest filtru poate deveni blocat și necesita o curățare corespunzătoare pentru a-și păstra eficiența. În acest articol, vom explora tipurile de curățare disponibile, cu un accent special asupra metodei hidrodinamice, liderul de necontestat pe piață.

Procedura de Curățare a Filtrului de Particule (DPF) și Verificare:

Odată ce filtrul de particule a fost preluat pentru procesul de curățare, este crucial să efectuăm o verificare amănunțită pentru a evalua stadiul în care se află acesta și a determina necesitatea curățării.

Injectare Soluție Specială:
În prima etapă a procesului, în filtrul de particule este injectată o soluție specială. Această soluție acționează asupra depunerilor și cenușei acumulate în filtru, pregătindu-l pentru curățare.

Curățare Depuneri:
Filtrul de particule este apoi montat în aparatul de curățare, unde începe procesul de îndepărtare a cenușei. Cu ajutorul presiunii mari de apă și aer, depunerile sunt eficient eliminate, restaurând astfel funcționalitatea optimă a filtrului.

Uscare și Testare Finală:
După curățare, filtrul de particule este supus unei etape de uscare folosind aer cald. În paralel, se efectuează testele finale de presiune pentru a se asigura că filtrul funcționează la parametrii optimi. În acest moment, se întocmește documentația de garanție, iar filtrul este pregătit pentru livrare către client.

Această procedură detaliată nu doar asigură o curățare eficientă a filtrului de particule, dar și o verificare completă a performanței acestuia înainte de returnarea către utilizator.

De Ce Metoda Hidrodinamică Domină Piața?

Metoda hidrodinamică a devenit preferata șoferilor și a atelierelor de service datorită eficienței sale remarcabile. Presiunea apei elimină particulele în mod complet, restabilind fluxul optim de aer și menținând performanța motorului la cote maxime.

Adițional, este important de menționat că metoda hidrodinamică de curățare, care implică jeturi puternice de apă sub presiune pentru spălarea particulelor, se dovedește a fi nu doar extrem de eficientă, ci și sigură pentru filtrul de particule. Aparatele de curățare hidrochimică sunt concepute astfel încât să ofere o curățare aproape completă, până la 99%, fără a afecta structura sau integritatea filtrului. Presiunea apei este controlată și adaptată astfel încât să nu cauzeze daune filtrului, oferind totodată rezultate excelente în menținerea performanței optime a motorului.

Acest aspect face ca metoda hidrodinamică să fie nu doar cea mai eficientă, dar și una dintre cele mai sigure opțiuni de curățare a filtrului de particule. Faptul că câțiva bari comprimați în filtrul de particule nu cauzează daune acestuia este un avantaj semnificativ al acestei tehnologii, contribuind la prelungirea duratei de viață a filtrului și la asigurarea unui proces de curățare fiabil și sigur.

De ce sa vii la Turbolider?

𝐏𝐫𝐞𝐭 𝐒𝐔𝐁 𝟏𝟎 % 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐟𝐢𝐥𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐨𝐮 .
Curățarea unui filtru DPF poate fi completată în doar 3 ore.
Asigurăm o calitate a curățării de peste 99%, comparabilă cu starea originală a produsului
Tehnologie de ultimă oră în domeniul curățării sau recondiționării filtrelor de particule pentru vehicule (inclusiv Euro 6)
Bon de test care prezintă un before și after al testului

Vino sau trimite de 𝗢𝗥𝗜𝗨𝗡𝗗𝗘 𝗗𝗜𝗡 𝗧̧𝗔𝗥𝗔̆, filtrul de particule la curățat, prin intermediul firmelor de curierat rapid.
Adrese și programări:
Iași – Str. Aurel Vlaicu, nr. 77. Programări: 0745484444
București – Șos. Tunari-Balotești, nr. 2. Programări:0711010008
Suceava – Loc. Moara Nica, com. Moara. Programări: 0784564444