You are currently viewing Filtru de particule – ce este și pentru ce este? Ghid Complet despre DPF, GPF și FAP: Funcționare, Diferențe și Îngrijire Eficientă

Filtru de particule – ce este și pentru ce este? Ghid Complet despre DPF, GPF și FAP: Funcționare, Diferențe și Îngrijire Eficientă

Descoperă toate detaliile esențiale pentru a-ți păstra mașina optimă și a contribui la protejarea mediului cu informații actualizate despre DPF, GPF și FAP


1. De ce sunt instalate filtre de particule în mașini?

R: Filtrele de particule sunt esențiale pentru reducerea emisiilor de funingine, un subprodus nociv al arderii incomplete a combustibilului. Dimensiunile microscopice ale particulelor pot afecta sistemele respirator și circulator, iar filtrele de particule sunt concepute pentru a preveni acest impact negativ.


2. Standardele Stricte pentru Calitatea Aerului

R: Standardele Euro 4 și Euro 5 au introdus limite drastice pentru emisiile de funingine, determinând producătorii să implementeze tehnologii precum filtrele de particule pentru a îndeplini noile cerințe și pentru a reduce impactul asupra calității aerului.


3. Filtrul de particule DPF: Cum Funcționează?

R: DPF (Diesel Particulate Filter) oprește particulele nocive din gazele de eșapament, folosind o structură multicrat din metal sau materiale speciale. Cu toate acestea, se înfunde în timp, necesitând o procedură de regenerare pentru a menține eficiența.


4. DPF și FAP: Diferențe Esențiale

R: Diferența principală între DPF și FAP (Filtre à Particules) constă în modul de gestionare a particulelor rămase. FAP utilizează un fluid catalitic special pentru a scădea temperatura necesară regenerării, permițând curățarea și în timpul călătoriilor scurte sau în oraș.


5. Filtrul GPF pentru Motoarele pe Benzină

R: Filtrul GPF (Gasoline Particulate Filter) este echivalentul filtrului DPF pentru motoarele pe benzină, dar se bazează pe temperaturile mai ridicate ale gazelor de eșapament pentru curățarea sa, facilitând astfel procesul de regenerare în timpul funcționării normale.


6. Îngrijirea Eficientă a Filtrului de Particule

R: Pentru a preveni înfundarea, este crucial să respecți procedurile de regenerare indicate de producător. Avertizările de pe tabloul de bord nu trebuie ignorate, iar opțiunile de curățare includ utilizarea de produse chimice auto specifice sau serviciile unui atelier specializat în refacerea eficienței filtrelor.


7. Merită să Regenerezi Filtrul de Particule?

R: Regenerarea filtrului DPF sau FAP poate fi o alternativă mai economică la înlocuirea completă a acestuia. Costul acestui serviciu este semnificativ mai mic decât achiziționarea unui filtru nou, făcându-l o opțiune atrăgătoare din punct de vedere financiar și ecologic.


8. Consecințele Înlăturării Filtrului de Particule

R: Înlăturarea filtrului de particule nu este recomandată, având consecințe negative asupra mediului și performanței mașinii. În plus, poate duce la probleme de funcționare ale motorului, pierdere de putere și, în situații extreme, la deteriorarea unității de antrenare.


9. Concluzie

Acest ghid furnizează o privire detaliată asupra importanței și funcționării filtrelor de particule, ajutându-te să iei decizii informate pentru îngrijirea mașinii tale și protejarea mediului înconjurător. Cu informații actualizate și sfaturi practice, ești pregătit să faci alegeri responsabile în privința filtrului de particule al mașinii tale.

De ce sa vii la Turbolider?
1⃣ 𝐏𝐫𝐞𝐭 𝐒𝐔𝐁 𝟏𝟎 % 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐟𝐢𝐥𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐨𝐮 .
2⃣ Curățarea unui filtru DPF poate fi completată în doar 3 ore.
3⃣ Asigurăm o calitate a curățării de peste 90%, comparabilă cu starea originală a produsului
4⃣ Tehnologie de ultimă oră în domeniul curățării sau recondiționării filtrelor de particule pentru vehicule (inclusiv Euro 6)
5⃣ Bon de test care prezintă un before și after al testului
 
Vino sau trimite de 𝗢𝗥𝗜𝗨𝗡𝗗𝗘 𝗗𝗜𝗡 𝗧̧𝗔𝗥𝗔̆, filtrul de particule la curățat, prin intermediul firmelor de curierat rapid.
Adrese și programări:
Iași – Str. Aurel Vlaicu, nr. 77. Programări: 0745484444
București – Șos. Tunari-Balotești, nr. 2. Programări:0711010008
Suceava – Loc. Moara Nica, com. Moara. Programări: 0784564444